Nieuws - Een aantal wetenschappers pleiten voor een stablecoin in Hong Kong

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Een aantal wetenschappers pleiten voor een stablecoin in Hong Kong

Een aantal wetenschappers pleiten, voor een stablecoin in Hong Kong

Omdat de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te groot is, pleiten een aantal wetenschappers voor een door de overheid gesteunde stablecoin in Hong Kong.

Volgens de research papers gesteund door onder andere Wang Yang, vicevoorzitter van de Hong Kong University of Science and Technology, heeft de speciale economische zone een concurrerende stablecoin nodig. Het voorstel is om een digitaal versie van de Hongkong dollar (HKG) te creëren en om als "een brug" te funderen tussen de traditionele financiën en de cryptosector. De auteurs van het artikel raden de regering van Hongkong aan om staatssteun te verlenen. Zo heeft de concurrentie Tether en andere stablecoins al een duidelijke voorsprong.

Het zou ook de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar verminderen

Sinds juni kunnen particuliere beleggers in Hong Kong ook investeren in Bitcoin, Ether en andere cryptocoins. Sindsdien wordt de Chinese Speciale Administratieve Regio gezien als een sprankje hoop voor China's terugkeer in de cryptoindustrie. Zo is het minen van Bitcoin en privé-investeringen in cryptocurrencies zijn al een tijd verboden in het Midden-Koninkrijk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven