Nieuws - ECB verhoogt belangrijkste rentetarief met 0,50 procent

Door Ted Maas

ECB verhoogt belangrijkste rentetarief met 0,50 procent

Wereldeconomie
ECB inflatie rentetarief

De Europese Centrale Bank verhoogt het belangrijkste rentetarief voor de eurozone opnieuw met 0,50 procent tot 3,50 procent. Dit maakte de centrale bank bekend in haar laatste persbericht.

De Europese monetaire bewakers handhaven daarmee hun conservatieve houding en zetten hun beleid van monetaire ‘verkrapping’ voort. Door de rente opnieuw aan te passen blijft de ECB de aanhoudende hoge inflatie in de eurozone tegen te gaan.

Door de vervroegde februari prognoses stegen de consumentenprijzen opnieuw met 0,3 procent op maandbasis naar een totaal van 8,5 procent. Opnieuw week de inflatie in Europa af van het door de ECB beoogde percentage van 2,0 procent.

Om 14.45 uur (CET) hield ECB-chef Christine Lagarde een persconferentie om vragen van journalisten over de toekomstige monetaire beleidskoers van Europa te beantwoorden. Mevrouw Lagarde kreeg moeilijke vragen krijgen over de huidige situatie in de Europese banksector na de bankfaillissementen in de VS. De persconferentie was live te volgen op YouTube.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven