Nieuws - DWS lanceert zijn eigen crypto-ect's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

DWS lanceert zijn eigen crypto-ect's

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
DWS lanceert zijn eigen crypto-ect's

De adoptie van crypto's gaat door. DWS lanceert nu nieuwe producten voor Bitcoin en Ether op de Deutsche Exchange. Wat beleggers moeten weten.

Als een van de toonaangevende vermogensbeheerders heeft DWS Group twee op de beurs verhandelde effecten gelanceerd die bedoeld zijn om de prijs van de twee grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, Bitcoin en Ether, één-op-één te volgen.

De twee nieuwe exchange-traded commodities (ETC's) van DWS, de "Xtrackers Galaxy Physical Bitcoin ETC" en de "Xtrackers Galaxy Physical Ethereum ETC", zijn vandaag genoteerd aan de Deutsche Exchange.

Dit zijn fysiek gedekte producten met jaarlijkse kosten van 0,35 procent, die werden gelanceerd tegen de achtergrond van een strategisch partnerschap tussen de DWS Group en de cryptobeleggingsmaatschappij Galaxy Digital Holdings.

DWS werkt samen met Zodia en Coinbase voor de fysieke backing van de twee exchange-traded producten. Deze zullen het corresponderende aantal Bitcoin en Ether opslaan in aparte offline depots ("cold storage").

"Met een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan 1,7 biljoen dollar zijn Bitcoin en Ethereum nu te belangrijk voor beleggers en vermogensbeheerders om te negeren," zegt DWS producthoofd Manfred Bauer in de verklaring.

"Sinds de eerste Bitcoin-transactie in 2009 zijn digitale activa geëvolueerd van een technologische innovatie in een niche tot een wereldwijd erkende beleggingscategorie," vervolgde hij.

Dit betekent dat de institutionele adoptie van crypto als beleggingscategorie ook in Duitsland doorzet. Het in Frankfurt gevestigde DWS beheert momenteel bijna een biljoen euro.

DWS kondigde zijn samenwerking met Galaxy al aan in het voorjaar van 2023. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van Deutsche Bank, ziet crypto blijkbaar als een belangrijk middel om de achterstand op Amerikaanse financiële reuzen zoals BlackRock en Fidelity in te lopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven