Nieuws - Drama in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vertraagt cryptoregulering

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Drama in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vertraagt cryptoregulering

VS
Wet en regelgeving
Drama in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vertraagt cryptoregulering

Sinds McCarthy's vertrek heeft het Huis van Afgevaardigden niet meer de mogelijkheid om ook iets te doen aan cryptoregulering. Het einde is nog niet in zicht.

Sinds het afzetten van de vorige voorzitter, Kevin McCarthy, zit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zonder voorzitter en kan het dus niet handelen.

Momenteel vervult de crypto-savvy Republikein Patrick McHenry uit North Carolina het ambt op interim-basis, maar zonder een gekozen voorzitter kan het Huis van Afgevaardigden geen beslissingen nemen.

McHenry had in juli als voorzitter van het United States House Committee on Financial Services slechts twee cryptowetten geïnitieerd, waarvan de doorgang waarschijnlijk wordt vertraagd door de huidige situatie in het Amerikaanse Congres.

De ene is een wetsvoorstel om stablecoins te reguleren, de andere is een uitgebreide kaderwet voor de cryptosector in de VS, niet veel verschillend dan MiCA.

Het klopt dat de Republikeinen het intern verrassend snel eens waren over een kandidaat: Steve Scalise, een aartsconservatieve politicus uit Louisiana, won de verkiezing met 113 tegen 99 stemmen. Er waren er 111 nodig.

Nu moet er echter gestemd worden in het Huis van Afgevaardigden, waar de Republikeinen momenteel 221 zetels hebben. Daarmee hebben ze een meerderheid - er zijn er 217 nodig om een kandidaat te kiezen - maar Scalise heeft veel critici binnen de partij. Onder andere de hardliners rond Matt Gaetz en Co. vinden de politicus niet conservatief genoeg. Een snelle verkiezing valt daarom niet te verwachten. Ter herinnering: de vorige spreker McCarthy werd pas in de 15e ronde gekozen.

Zelfs als Scalise, tegen alle verwachtingen in, snel wordt bevestigd als voorzitter van de Senaatskamer, zal deze eerst belangrijkere onderwerpen te bespreken hebben dan de regulering van de cryptosector: Aan de ene kant moet het Huis van Afgevaardigden beslissen over nieuwe hulp voor Oekraïne, en aan de andere kant moet er besloten worden over steun aan Israël in de strijd tegen Hamas.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven