Nieuws - Israël bevriest cryptowallets van Hamas

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Israël bevriest cryptowallets van Hamas

Wallets en Whales
Israël bevriest cryptowallets van Hamas

Israëlische veiligheidsautoriteiten hebben Hamas wallets bevroren. De terroristische organisatie financiert zichzelf al enkele jaren met behulp van cryptodonaties.

De cybereenheid van de Israëlische politie heeft Hamas wallets bevroren. Zoals aangekondigd op het korte berichtenplatform X, waren het ministerie van Defensie, Israëlische veiligheidsautoriteiten en "nationale inlichtingendiensten" betrokken bij het onderzoek.

Ook werd een rekening bij de Britse bank Barclays bevroren "waarvan de gegevens door Hamas werden gepubliceerd voor het storten van donaties".

De Israëlische autoriteiten zouden "de strijd tegen de financiering van terrorisme voortzetten", voegde het eraan toe, "gericht op de strategische financiële activa van terroristische organisaties".

Hamas gebruikt sinds 2019 op crypto gebaseerde donatierekeningen. In 2021 werden 84 wallets met meer dan zeven miljoen dollar in beslag genomen. Vorig jaar werden nog eens 30 crypto wallets bevroren. Officieel werden de donatieprogramma's in mei gestopt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven