Nieuws - Doorbraak: Google Play zegt "ja" tegen blockchain en NFT's

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Doorbraak: Google Play zegt "ja" tegen blockchain en NFT's

NFT
Crypto-acceptatie
Doorbraak:, Google Play zegt "ja" tegen blockchain en NFT's

Google Play stelt vanaf nu zichzelf open voor NFT's en blockchain-gerelateerde activa. Dit is er gebeurt.

Productontwikkelaar Joseph Mills kondigde In een blogpost van Google aan dat het bedrijf zijn beleid ten opzichte van NFT's heeft gewijzigd. Apps die afhankelijk zijn van NFT's kunnen nu ook worden vermeld in de Google Play Store. De bedoeling is om "de loyaliteit van gebruikers te vergroten door middel van NFT Rewards", zoals het in de blogpost vermeld staat. Ze zijn zich immers bewust van de relevantie van op blockchain gebaseerde apps.

Strenge regels voor labelling

Google is echter erg streng op het gebied van labelling. Het internetbedrijf eist dat de apps duidelijk aangeven wanneer NFT's en tokens worden gebruikt. Bovenal waarschuwt het bedrijf de app-ontwikkelaars om geen valse beloftes te doen over winstverwachtingen, etc. Apps die onder de categorie gokken vallen en gebruikmaken van NFT's zijn volledig verboden. Het gokgedeelte markeert een barrière voor Google.

Volgens de blogpost zijn de nieuwe richtlijnen ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaars uit de branche, zoals Reddit. In de toekomst wil het bedrijf de cryptosector nog meer gaan benaderen. Zo is het de bedoeling dat het onderwerp ‘handel op de secundaire markt’ in de toekomst een belangrijkere rol gaat spelen.

Apple app store onder druk

De stap van Google kan worden gezien als een sterk signaal. Niet alleen vanwege de indrukwekkende marktmacht van het concern, maar ook omdat het in het verleden erg streng is geweest voor crypto-apps. Het feit dat ze nu blijkbaar een andere toon aanslaan, zal waarschijnlijk vooral Apple onder druk gaan zetten. De Apple App Store wordt als nog restrictiever beschouwd met betrekking tot crypto-apps in vergelijking met Google Play.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven