Nieuws - Apple wijst Bitcoin-portemonnee Zeus af

Door Luc Vesters

Apple wijst Bitcoin-portemonnee Zeus af

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Apple wijst Bitcoin-portemonnee Zeus af

Volgens een verklaring van Zeus-oprichter Evan Kaloudis heeft Apple de nieuwste versie van de Bitcoin-portemonnee met Lightning afgewezen. Volgens deze verklaring vroeg de technologiereus om "bewijs van de nodige licenties en vergunningen om de overdracht van cryptocurrencies mogelijk te maken". Anders bestaat er een risico op afwijzing door de App Store.

Zeus is blijkbaar in strijd met de app-richtlijnen van Apple, die een bewijs van de juiste licenties vereisen - zoals vergunningen voor geldtransactiekantoren. Veel juridische experts zijn het er echter over eens dat wallets zonder vergunning zoals Zeus niet als geldtransmitter geclassificeerd zouden moeten worden.

De vorige versie van Zeus staat nog steeds in de App Store. Welke veranderingen er nu moeten worden aangebracht, valt nog te bezien.

Ondanks de inspanningen van Metaverse maakt het miljardenbedrijf weinig vrienden in de cryptosector. Eerder deze week ondernam Apple actie tegen de donatiefunctie op Nostr - een kleine tegenslag voor de adoptie van Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven