Nieuws - Dochteronderneming van Genesis klaagt Roger Ver aan

Door Ted Maas

Dochteronderneming van Genesis klaagt Roger Ver aan

Roger Ver BCH Genesis

Roger Ver moet voor de rechtbank verschijnen. De dochteronderneming van de insolvente crypto-uitleendienstverlener Genesis, GGC International, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Bitcoin Cash-voorstander Roger Ver over onbetaalde cryptocurrency-opties.

Het totale bedrag van de uitstaande opties is ongeveer 20,8 miljoen dollar. De verwachting is dat de voormalige CEO van Bitcoin.com deze ook zal betalen.  Ver reageerde namelijk op de beschuldiging door het volgende te zeggen: "Ik heb genoeg geld om Genesis de naar verluidt verschuldigde bedragen te betalen." De 43-jarige beweert echter ook dat Genesis haar overeenkomst om "solvabel te blijven" niet is nagekomen.

"Ik kijk uit naar een verklaring van Genesis over hoe zij sommige twijfelachtige kostenposten beoordeeld. Er zijn namelijk behoorlijke discrepanties tussen de waardering van het onderpand van klanten en hun eigen digitale activa," gaat Ver verder. De eerder genoemde "Bitcoin Jezus" krijgt goedkeuring van de community, die kritiek heeft op het bedrijf verbonden met Genesis.

Toch zijn er argumenten tegen Ver, zoals sommige gebruikers opmerken. De onderneming die de rechtszaak heeft aangespannen is niet Genesis, maar haar dochteronderneming (GGC), die geen faillissement heeft aangevraagd en nog steeds actief is.

Of de rechtbank Ver zal dwingen te betalen voor de verlopen opties moet nog blijken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven