Nieuws - Do Kwon's borgtocht opnieuw geaccepteerd

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Do Kwon's borgtocht opnieuw geaccepteerd

Terra-oprichter Do Kwon's borgtocht opnieuw geaccepteerd

De zaak Do Kwon: een voortdurend heen en weer geschuif. Nadat zijn borgtocht aanvankelijk werd herzien, heeft een lagere rechtbank deze nu toch toegekend.

Volgens een verklaring van een Montenegrijnse rechtbank is Do Kwon's verzoek voor borgtocht nu toch ingewilligd. Volgens de verklaring zou de oprichter van Terra tijdelijk worden vrijgelaten in ruil voor 400.000 euro. De aanklager heeft nu drie dagen de tijd om tegen de beslissing in beroep te gaan.

Begin mei werd al een borgtocht van hetzelfde bedrag toegekend. Korte tijd later trok het Hooggerechtshof van Montenegro deze echter in. Het Hooggerechtshof verklaarde toen dat de basisrechtbank een nieuwe beslissing moest nemen en "rekening moest houden met de beslissing van het Hooggerechtshof".

Kwon wordt op 16 juni weer voor de rechtbank verwacht, aldus de rechtbank. In maart werd hij gearresteerd in Montenegro en beschuldigd van een poging het land te verlaten met een vervalst paspoort. Hem hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd.

Ondertussen ruziën de VS en Zuid-Korea over een mogelijke uitlevering. Beide landen hebben een aanklacht ingediend wegens fraude en overtreding van de Capital Markets Act.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven