Nieuws - Dit zijn de 5 belangrijkste crypto-nieuwtjes van de week

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dit zijn de 5 belangrijkste crypto-nieuwtjes van de week

Wereldeconomie
Wet en regelgeving
Dataschandaal bij Celsius, hard fork bij Binance, regelgevende druk van de EU en de laatste Amerikaanse inflatiecijfers.

Dataschandaal bij Celsius, hard fork bij Binance, regelgevende druk van de EU en de laatste Amerikaanse inflatiecijfers: Dit is het cryptonieuws van de week. Weer een spannende week in de cryptoruimte loopt ten einde. Een compact overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen rond Bitcoin, Ethereum en Co.

Celsius: nu ook een dataschandaal

De failliete kredietverstrekker Celsius heeft gevoelige klantgegevens gepubliceerd in een gerechtelijk document, dat nu via een website toegankelijk is gemaakt. Daar vind je gedetailleerde lijsten van verliezen van beleggers.

Bovendien worden de benadeelde partijen met de grootste verliezen vermeld met hun duidelijke namen. Volgens Nick Hansen, CEO van mining-dienstverlener Luxor, zal het "Celsius-lek de geschiedenis ingaan als een van de grootste inbreuken op klantgegevens ooit".

 

Portugal voert cryptobelasting in

Portugal wil in de toekomst de winsten uit de handel in cryptocurrencies belasten. Dit is het resultaat van een overheidsrapport. Wie Bitcoin en Co. minder dan een jaar met winst verkoopt, moet voortaan 28 procent afstaan aan de staat. Daarnaast wil Lissabon een belasting van 4 procent invoeren op gratis crypto-overdrachten.

 

De EU wil efficiëntieklassen invoeren voor cryptocurrencies

Wat vroeger bekend was van wasmachines, televisies of koelkasten wordt binnenkort ook ingevoerd voor cryptocurrencies, tenminste als de EU-Commissie haar zin krijgt. De indeling is om de onderliggende blockchain te controleren op zijn duurzaamheid. De Commissie wil nog steeds overeenkomstige minimumnormen voor energieverbruik vaststellen.

Een aanvullend verslag moet ook de "klimaatimpact van nieuwe technologieën" in de cryptomarkt beoordelen. Hij zou ook "beleidsopties" bespreken om milieuonvriendelijke cryptotechnologieën te verzwakken, met name wat betreft het consensusmechanisme.

 

Binance Smart Chain (BSC) voert harde vork uit

Er is een hard fork voltooid op de Binance Smart Chain (BSC) genaamd "Moran". Dit blijkt uit een bericht op GitHub, waar de fork gepland stond voor rond tien uur Duitse tijd. De fork van het netwerk is bedoeld om de miljoenenexploit van vorige week te repareren. Smart Chain werd vrijdag tijdelijk stilgelegd wegens een hack op de brug.  Voor meer informatie, zie dit artikel: Binance Smart Chain gaat door harde vork

 

Inflatiecijfers VS dalen langzamer dan verwacht

Op donderdag 13 oktober heeft het Amerikaanse bureau voor de statistiek de langverwachte inflatiecijfers voor de maand september bekendgemaakt. Volgens de cijfers bedroeg de inflatie op jaarbasis in de Verenigde Staten 8,2 procent. Deskundigen hadden een percentage van 8,1 procent verwacht.

Dit betekent dat de inflatie verder daalt ten opzichte van de vorige maand. In augustus daalde de inflatie tot 8,3%, maar minder dan verwacht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven