Nieuws - "Dit moet een grap zijn": hoe het web spot met de SEC-hack

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Dit moet een grap zijn": hoe het web spot met de SEC-hack

Bitcoin (BTC)
ETF
VS
"Dit moet een grap zijn": hoe het web spot met de SEC-hack

De goedkeuring van de Bitcoin ETF bleek een hoax. De SEC-account werd gehackt. Het web reageerde: met spottende memes. Een paar van de beste.

De Securities and Exchange Commission (SEC) wordt een lachertje op internet. De reden: haar X-account werd gisteren gehackt. En toen werd er een tweet geplaatst: De Bitcoin spot ETF was goedgekeurd. Een drama begon, want later bleek het X-account gehackt te zijn.

Wat kwam naar buiten: Blijkbaar gebruikt een van de grootste Amerikaanse overheidsinstanties geen twee-factor authenticatie.

De ironie: De SEC heeft de ETF-aanvraag nog niet goedgekeurd omdat ze zich zorgen maakt over marktmanipulatie. Met de valse tweet en de correctie heeft het de markt effectief gemanipuleerd.

De Bitcoinprijs steeg met drie procent en corrigeerde daarna met vijf procent. 90 miljoen dollar aan posities werden geliquideerd.

De spot en de memes lieten niet lang op zich wachten.

Web3 investeerder Rahim Matab schreef op Twitter:

Analysebureau Nansen reageerde op de SEC:

Vooral het feit dat de SEC - een van de belangrijkste Amerikaanse overheidsinstanties - blijkbaar geen gebruik maakt van twee-factor authenticatie was bespottelijk.

Amerikaanse senatoren eisen nu dat de SEC het incident onderzoekt.

De Bitcoin Spot ETF wordt al maanden verwacht. Volgens sommige analisten zou 95% ervan vandaag, 10 januari 2024, gelanceerd worden. Dit zal naar verwachting tegen de avond gebeuren.

Lees hier wat er gebeurt als zelfs maar één procent van de vermogensbeheerders in Bitcoin investeert.

Er is ook een ETF voor Ethereum aangevraagd en er wordt blijkbaar gesproken over een ETF voor Ripple.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven