Nieuws - Komt er een Ripple ETF?

Luc Vesters

Door Luc Vesters

Komt er een Ripple ETF?

Ripple (XRP)
Blockchain/Technologie
Komt er een Ripple ETF?

Cryptocurrency exchange Gemini heeft onlangs Ripple (XRP) aan zijn portfolio toegevoegd, wat speculaties heeft veroorzaakt over de mogelijkheid van een XRP exchange-traded fund (ETF). De SEC van de Verenigde Staten heeft echter een negatieve houding ten opzichte van cryptocurrencies, crypto spot ETF's en Ripple.

In 2013 dienden de oprichters van Gemini, Cameron en Tyler Winklevoss, voor het eerst een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF-achtige trust. Deze aanvraag werd echter afgewezen door de SEC. Sindsdien hebben toekomstige Bitcoin ETF's groen licht gekregen in de VS, terwijl spot crypto ETF's nog steeds worden afgewezen.

Op dit moment wordt het XRP-token verhandeld tegen een prijs van $0,631. Het token heeft in de afgelopen 24 uur een stijging van 0,33% gekend, maar is in de afgelopen zeven dagen met 4,64% gedaald. Op de maandgrafiek heeft het token echter nog steeds een winst van 33,01%. Het is afwachten hoe de situatie zich zal ontwikkelen, maar op dit moment lijkt een XRP ETF een onwaarschijnlijke mogelijkheid.

Gemini lanceerde Ripple opnieuw op zijn handelsplatform, maar door een fout sprong XRP naar $50.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven