Nieuws - Dit is waarom het aandeel Silvergate is ingestort

Door Ted Maas

Dit is waarom het aandeel Silvergate is ingestort

Investeren
FTX
silvergate ftx

De aandelen van de cryptovriendelijke Silvergate Bank hebben een enorme val gemaakt. Laten we de reden en de gevaren voor de crypto sector eens beter onder de loep nemen.

Slechts enkele banken zijn bereid zaken te doen met de cryptosector. In de VS zijn het vooral Silvergate en Signature die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de fiattransacties richting web3 instanties. Een van deze banken, Silvergate, komt nu steeds meer in de problemen. De bank heeft haar jaarverslag niet op tijd gepubliceerd, volgens een zogenaamde 10K filing bij de SEC en dus zetten mensen hun vraagtekens betreffende de financiële gezondheid van het bedrijf.

Dit heeft er voor gezorgd dat veel aandeelhouders hun aandelen hebben verkocht. Op dit moment staat de koers van Silvergate 31 procent lager. In de filing gericht aan de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority rechtvaardigt Silvergate de vertraging met schuldinstrumenten (een reeks instrumenten waarmee een bedrijf, lichaam of instelling financiering kan verkrijgen) die de bank in januari en februari heeft verkocht. Silverbank verwacht de komende maanden ook verlies.

Silvergate’s verklaring

"Deze extra verliezen zullen de wettelijke kapitaalratio's van het bedrijf negatief beïnvloeden ... en kunnen ertoe leiden dat het bedrijf en de bank minder dan goed gekapitaliseerd zijn," aldus Silvergate.

Het bedrijf is momenteel bezig met een herevaluatie van zijn activiteiten en strategieën in het licht van de zakelijke en regelgevende uitdagingen waarmee het momenteel wordt geconfronteerd. In de nasleep van de cryptowinter en het FTX-schandaal kreeg Silvergate Bank te maken met een bankrun. In het vierde kwartaal namen klanten ongeveer 8,1 miljard dollar op van de 14,3 miljard dollar beschikbare klantenfondsen

Als Silvergate niet herstelt van de huidige gebeurtenissen, kan het een groot probleem worden voor de Amerikaanse cryptoruimte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven