Nieuws - Dit is waarom de Federal Reserve de cryptovriendelijke bank Custodia afwijst

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dit is waarom de Federal Reserve de cryptovriendelijke bank Custodia afwijst

VS
Crypto-acceptatie
Dit is waarom de Federal Reserve cryptovriendelijke bank Custodia afwijst

De cryptovriendelijke bank Custodia wordt de toegang tot het Federal Reserve System geweigerd vanwege vermeende risicoproblemen en tekortkomingen in het management.

In januari heeft de Federal Reserve, Custodia Bank Inc. afgewezen. Het crypto-centrische bedrijf had een aanvraag ingediend om toe te treden tot het door de Fed gesteunde banksysteem.

De reden voor de afwijzing was de nauwe band met de cryptosector, zo blijkt nu uit een recent rapport van de Amerikaanse centrale bank. Volgens het rapport had de Fed zorgen over de sterke concentratie van Custodia op de vermeende "risicovolle" en "nieuwe" cryptosector. Hierdoor ontbreekt het aan stabiliteit, waardoor haar dienstverleners ook worden blootgesteld aan hoge risico's, aldus de Fed.

Daarnaast bekritiseerde de Fed het gebrek aan depositoverzekering van Custodia. Dit zorgt voor een verhoogd risico op een "bankrun", zoals de Fed beweert. Het management van Custodia reageert kalmerend. Het bedrijfsmodel van de bank voorziet in een volledig reservesysteem. Dat is veiliger dan het systeem van minimumreserves van de meeste bij de Fed aangesloten banken.

De Fed werd daarom beschuldigd van vooringenomenheid tegen de cryptosector. Custodia procedeert nu tegen de Fed vanwege vermeende fouten in het beoordelingsproces van de aanvraag. De Fed heeft tot 28 maart de tijd om te reageren op de beschuldigingen van Custodia.

Amerikaanse banken hebben het op dit moment moeilijk. Zo stortte de bank Silvergate al in.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven