Nieuws - Dit is waarom Ark Invest Coinbase aandelen verkoopt

Door Luc Vesters

Dit is waarom Ark Invest Coinbase aandelen verkoopt

Dit is waarom Ark Invest Coinbase aandelen verkoopt

In drie delen verkoopt investeringsfirma Ark Invest aandelen Coinbase (COIN) voor een totaalbedrag van $85 miljoen. De verkoop plaatst het bedrijf, dat wordt geleid door econoom Cathie Wood, in de buurt van COIN's hoogste punt van het jaar.

Op het moment van schrijven noteert het aandeel $104. Ter vergelijking: het aandeel noteerde $38 aan het begin van het jaar. Vóór de verkoop was Ark Invest een van de grootste aandeelhouders van Coinbase ooit. Ondanks de verkoop zei het bedrijf dat haar geloof in Coinbase aandelen intact blijft. "We zijn nog steeds erg positief over Coinbase," vertelde Wood aan zakenblad Bloomberg. Wood voegde eraan toe: "Vooral in het licht van de uitspraak van de rechtbank ten gunste van Ripple."

Met het vrije geld, zei ze, is Ark nu van plan om te investeren in andere projecten, waaronder processormaker Teradyne en het Deense robotica-bedrijf Universal Robots. Ark is ook enthousiast over kunstmatige intelligentie, zei ze. De CEO zei echter niet welke AI-bedrijven Ark ondersteunt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven