Nieuws - Dit is waarom 400 cryptobedrijven Estland verlaten

Door Ted Maas

Dit is waarom 400 cryptobedrijven Estland verlaten

AML wet Estland

Estland maakt schoon schip: Na de aanscherping van de AML-wetgeving verlaten honderden cryptobedrijven de Baltische staat vanwege "non-compliance".

Nadat Estland onlangs de wet ter voorkoming van terrorismefinanciering en witwassen (AML) heeft aangescherpt, hebben ongeveer 400 cryptobedrijven het land verlaten. Volgens een verklaring van Estlands Financial Intelligence Unit (FIU) zijn 200 binnenlandse dienstverleners vrijwillig gesloten. Van 189 andere bedrijven werd de vergunning ingetrokken wegens "niet-naleving van de vereisten".

"Gezien de ingediende documenten van de dienstverleners die hun vergunning kwijtraakten, hun manier van werken en de betrokken risico's, kan worden gezegd dat de reactie van de wetgever passend was", benadrukt FIU-directeur Matis Mäeker. Ondertussen zijn er nog 100 actieve cryptobedrijven geregistreerd in Estland, gaat de verklaring verder. Al in 2020 hebben Estse regelgevers de licenties van meer dan 500 cryptobedrijven ingetrokken.

Aangezien Estland deel uitmaakt van de Europese Unie, zal de kleine Baltische staat de in de MiCA-verordening vastgestelde regelgeving in de toekomst moeten uitvoeren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven