Nieuws - Digital Currency Group (DCG) verkoopt aandelen Grayscale

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Digital Currency Group (DCG) verkoopt aandelen Grayscale

Digital Currency Group (DCG) verkoopt aandelen Grayscale

DCG heeft aandelen in zijn dochteronderneming Grayscale verkocht als onderdeel van een "herschikking van de portefeuille".

Digital Currency Group (DCG) heeft aandelen in zijn dochteronderneming Grayscale verkocht. Dit werd gemeld door de Financial Times, die Amerikaanse effectendocumenten aanhaalt.

De recente aandelenverkoop richtte zich vooral op de Grayscale Ethereum Trust (ETHE). Ongeveer een kwart van de aandelen was sinds 24 januari door DCG verkocht, waarbij de verkoop werd gewaardeerd op ongeveer 22 miljoen US dollar.

Momenteel worden de aandelen van het fonds verhandeld tegen slechts 8 dollar, een korting van bijna 70 procent. Nog maar 12 maanden geleden lag de prijs per effect net onder de 30 US dollar.

Het bedrijf heeft ook kleinere blokken aandelen in verschillende Grayscale-fondsen verkocht. "Dit is gewoon onderdeel van onze voortdurende herschikking van de portefeuille," zei DCG in een verklaring aan de Financial Times.

Grayscale bezit meer dan drie procent van alle Bitcoin in omloop - ongeveer 643.572 BTC. Of DCG ook aandelen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zal verkopen valt nog te bezien.

De verkoop zou verband kunnen houden met de recente insolventiebeslissing van de dochteronderneming Genesis. Dienovereenkomstig is DCG van plan schulden van 1,1 miljard US dollar te ruilen tegen converteerbare preferente aandelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven