Nieuws - Deutsche Bank-dochter DWS en Galaxy werken aan euro stablecoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Deutsche Bank-dochter DWS en Galaxy werken aan euro stablecoin

Stablecoin
Crypto-acceptatie
Deutsche Bank-dochter DWS en Galaxy werken aan euro stablecoin

Samen met Galaxy en Flow Traders werkt DWS aan het bedrijf AllUnity. Het doel is om binnen 12 tot 18 maanden een euro stablecoin uit te geven.

Het fondshuis van Deutsche Bank, is van plan om AllUnity op te richten in samenwerking met Flow Traders en Galaxy, de investeringsmaatschappij van Mike Novogratz. Het doel is om een volledig gecollateraliseerde stablecoin in euro te lanceren om de tokeneconomie te bevorderen.

AllUnity wil ook de marktintroductie van digitale activa en tokenisatie versnellen, aldus een persbericht. Bovendien combineert het bedrijf het portefeuillebeheer en de productstructureringscapaciteiten van DWS, de liquiditeitsverschaffing en asset connectiviteitsexpertise van Flow Traders en de technische infrastructuur en oplossingenervaring van Galaxy.

AllUnity wil zich positioneren als een toonaangevende gereguleerde aanbieder van stablecoin in euro voor institutionele, zakelijke en particuliere beleggers. De stablecoin zal fysiek worden gedekt door fiat geld in euro en in euro gedenomineerde liquide activa van hoge kwaliteit, zoals Duitse staatsobligaties.

"Tot nu toe waren dollar-denominated stablecoins de eerste spelers op de markt en hebben ze dienovereenkomstig geprofiteerd van de netwerkeffecten," legde een woordvoerder van DWS uit aan BTC-ECHO. "Daarnaast hebben negatieve rentetarieven in de eurozone een fysiek gedekte stablecoin in het verleden commercieel minder aantrekkelijk gemaakt. Wij geloven dat recente ontwikkelingen in de eurozone, zoals MiCA, hebben geleid tot een toenemende interesse in euro-denominated stablecoins," vervolgt de verklaring.

Euro stablecoin: MiCA en BaFin-compliant

Het trio bedrijven moet hebben gewacht op het perfecte moment: Dankzij de MiCA-verordening zijn digitale activa duidelijk gereguleerd in de EU. De regelgeving die in april door het Parlement werd aangenomen, biedt een "geharmoniseerd wettelijk kader voor stablecoins om de bescherming van beleggers en de marktintegriteit te versterken", aldus de verklaring.

AllUnity is van plan om binnen de komende 12 tot 18 maanden de euro stablecoin uit te geven. Dit zou mogelijk moeten zijn met behulp van een e-money licentie van BaFin. De oprichting van AllUnity is echter nog onderhevig aan verschillende voorwaarden, waaronder de goedkeuring van BaFin en de mededingingsautoriteiten, aldus de verklaring. De stablecoin-bedrijven Circle en Tether krijgen zo concurrentie uit de financiële sector.

Alexander Höptner als AllUnity CEO

Met Alexander Höptner halen DWS, Galaxy en Flow Traders een bekende persoonlijkheid uit de financiële sector aan boord. Höptner benadrukt het unieke karakter van de samenwerking en de kansen die de samenwerking biedt. "In de komende periode zullen we ons richten op het opbouwen van een sterk team van getalenteerde crypto-, financiële markt-, technologie- en regelgevingsdeskundigen om onze missie te vervullen", legt de ex-Bitmex CEO uit.

Met AllUnity wil DWS CEO Stefan Hoops "de kloof overbruggen tussen het traditionele en digitale financiële ecosysteem en veilige on-chain settlement mogelijk maken." Mike Novogratz, CEO van Galaxy, ziet de samenwerking als een kans om een open, interoperabele stablecoin in euro te introduceren en de massale adoptie van stablecoins te stimuleren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven