Nieuws - Deadline voor uitstel rechtszaak Sam Bankman-Fried verstrijkt vandaag

Door Ted Maas

Deadline voor uitstel rechtszaak Sam Bankman-Fried verstrijkt vandaag

FTX
Deadline voor uitstel rechtszaak Sam Bankman-Fried verstrijkt vandaag

Om de voormalige CEO van FTX meer tijd te geven tot zijn proces, kunnen zijn advocaten nog vandaag een motie indienen. Het proces staat momenteel gepland voor oktober.

"Als de gedaagde vindt dat hij uitstel nodig heeft, kan hij daar om vragen", vertelde rechter Kaplan, de verantwoordelijke rechter, volgens het rapport. "Ik zeg niet dat ik het per se zou toestaan. Je zou een noodzaak moeten aantonen en niet alleen het aantal documenten moeten benoemen."

Tot nu toe, zei hij, heeft de rechtbank een dergelijke aanvraag nog niet ontvangen. Een last-minute aanvraag is echter niet uitgesloten, zei hij, omdat de verdediging naar verluidt problemen had om toegang te krijgen tot relevante documenten.

De hoorzitting van eergisteren op 30 augustus was gericht op andere moties die de advocaten van SBF hadden ingediend. Ook vroegen ze tijdelijke vrijlating van de voormalige CEO van FTX vroegen om zich voor te bereiden op zijn strafproces op 3 oktober.

Het juridische team stelt dat SBF te weinig toegang tot het internet heeft en daardoor de documenten met betrekking tot zijn zaak onvoldoende kunnen beschouwen. Op deze manier kan hij niet de zaak voorbereiden. Bankman-Fried wordt beschuldigd van 12 aanklachten. Daaronder is samenzwering om bankfraude te plegen. SBF hangt een gevangenisstraf tot 115 jaar boven het hoofd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven