Nieuws - De start van Cardano's Voltaire tijdperk is aanstaande

Door Luc Vesters

De start van Cardano's Voltaire tijdperk is aanstaande

Cardano (ADA)
Blockchain/Technologie
De start van Cardano's Voltaire tijdperk is aanstaande

Cardano komt een stap dichter bij zijn doel van volledige decentralisatie. Oprichter Charles Hoskinson kondigde de lancering aan van Cardano Node versie 9.0 op X in juni. Dit betekent dat de Chang hard fork ook klaar is, zoals Hoskinson uitlegde.

Chang luidt Cardano's laatste fase “Voltaire” in, volgens Hoskinson de “belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van Cardano”. Aan het einde van deze fase zal het netwerk over de hele linie gedecentraliseerd zijn, waardoor de ontwikkeling van het ecosysteem uiteindelijk wordt overgedragen aan de gebruikers.

De upgrade in twee fasen zal belangrijke bestuursfuncties ontgrendelen. Hierdoor kunnen gebruikers steeds meer deelnemen aan het vormgeven van het netwerk.

Een centraal onderdeel van de upgrade is het “Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694”, dat stemprocedures voor tokenhouders introduceert.

Zodra 70 procent van de staking operators (SPO's) de nieuwe node versie installeert, kan het netwerk de hard fork - en uiteindelijk Voltaire - in gang zetten volgens Hoskinson. Cardano zal dan het “meest geavanceerde blockchain governance systeem” in de sector hebben, aldus Hoskinson.

Het laatste tijdperk van de roadmap voor Cardano begint op een moment dat de oprichter van Cardano steeds meer onder vuur komt te liggen vanwege zijn polariserende uitspraken.

Met Voltaire zou de gemeenschap volledige beslissingsbevoegdheid hebben in de “gedecentraliseerde beschaving” van Cardano. Hierin zou Hosknison slechts één van de vele miljoenen gebruikers zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven