Nieuws - "De SEC zal Bitcoin Spot ETF's opnieuw afwijzen"

Door Luc Vesters

"De SEC zal Bitcoin Spot ETF's opnieuw afwijzen"

Bitcoin (BTC)
ETF
"De SEC zal Bitcoin Spot ETF's opnieuw afwijzen"

Uit een nieuw rapport van Matrixport heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin het voorspelt dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw een Bitcoin Spot ETF's zal afwijzen. Dit zou kunnen leiden tot een mogelijke -20% daling in Bitcoin-prijzen, die zich zouden kunnen stabiliseren tussen $36.000 en $38.000.

Matrixport waarschuwt voor aanzienlijke gevolgen, zoals opeenvolgende liquidaties, met name binnen de $5,1 miljard aan extra eeuwigdurende long Bitcoin-futures. Hoewel velen hoopten op prijsstijgingen bij goedkeuring van een Bitcoin ETF, brengt Matrixport's inzicht een discussie op gang over mogelijke prijscorrecties en bezorgdheid over het aantrekken van short sellers.

Bovendien zou goedkeuring van een Bitcoin ETF meer regelgevend toezicht in de hele cryptocurrency-markt kunnen aantrekken, met mogelijke gevolgen voor belastingen, rapportageverplichtingen en gebruik beperkingen op Bitcoin.

Het definitieve oordeel van de SEC blijft een cruciaal moment. Het zal de koers van Bitcoin in de komende dagen ongetwijfeld beïnvloeden.

Balchunas noemt het nieuws 'FUD'

Ondertussen heeft ETF expert Eric Balchunas van Bloomberg het bericht tegengesproken. Balchunas sprak de berichten tegen op X.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven