Nieuws - Komt de Bitcoin Spot ETF deze week?

Door Ted Maas

Komt de Bitcoin Spot ETF deze week?

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate
Komt de Bitcoin Spot ETF deze week?

10 januari is de laatste deadline voor de eerste Bitcoin Spot ETF aanvraag. Maar zal de SEC de ETF eerder goedkeuren?

Vermogensbeheerder BlackRock heeft nog geen bericht ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over de Bitcoin Spot ETF. Dit meldt FOX Business Network verslaggever Charles Gasparino.

"De mensen bij BlackRock zeggen dat er radiostilte is van de SEC", vertelt de journalist op X. Dit is opvallend omdat de Amerikaanse autoriteit de afgelopen weken actief in gesprek is geweest met de aanvragers van de Bitcoin spot ETF.

Gasparino's collega Eleanor Terrett legt uit dat goedkeuring waarschijnlijk tegen het einde van de week zal plaatsvinden. "Van wat ik begrijp uit gesprekken met emittenten [BlackRock, Fidelity en anderen], moet de SEC nog steeds wijzigingen beoordelen en becommentariëren," voegde ze eraan toe.

Als de SEC een goedkeuringstijdlijn volgt die vergelijkbaar is met die voor ETH futures ETF's in 2022, zullen aanvragers een datum ontvangen waarop afgeronde aanvragen moeten worden ingediend. Volgens Terrett zal de SEC de aanvragen 24 tot 48 uur later goedkeuren. Veel marktwaarnemers verwachten goedkeuring op 10 januari. Maar volgens Reuters zou de ETF vandaag of morgen al goedgekeurd kunnen worden.

Speculerend rond de goedkeuring van de ETF is de Bitcoinkoers de afgelopen 24 uur met een indrukwekkende zeven procent gestegen. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld op USD 45.745/€41,458

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven