Nieuws - De race is begonnen: Robinhood wil Bitcoin Spot ETF's listen

Door Ted Maas

De race is begonnen: Robinhood wil Bitcoin Spot ETF's listen

De race is begonnen: Robinhood wil Bitcoin Spot ETF's listen

Het grote Bitcoin ETF-feest is gisteren begonnen. Robinhood CEO Tenev wil meedoen en streeft naar een zo snel mogelijke notering op zijn platform.

Na de goedkeuring van elf Bitcoin Spot ETF's in de VS wil Robinhood de financiële producten zo snel mogelijk op zijn platform zetten. CEO Vladimir Tenev kondigde dit gisteravond aan op X (voorheen Twitter). Tenev zei: "Als het gaat om toegang tot cryptocurrencies, waren we onze tijd al voorbij. We zijn van plan om zo snel mogelijk ETF's aan te bieden."

Volgens de CEO is de toelating van financiële producten een "mijlpaal" die de "integratie van cryptocurrencies in de traditionele financiële sector" versnelt, vervolgde Tenev.

De crypto-sector wacht al jaren met spanning op de toelating van Bitcoin Spot ETF's. Na lang heen en weer gepraat heeft de Securities and Exchange Commission gisteravond toegegeven en elf aanvragen groen licht gegeven. Experts verwachten een massale toestroom van geld van institutionele beleggers.

Ondertussen is dit niet Robinhood's eerste dans in de cryptoruimte. Het bedrijf is al enkele jaren betrokken bij de sector. In augustus werd bekend dat het bedrijf van Vladimir Tenev momenteel de op twee na grootste hoeveelheid Bitcoin bezit. 118.000 BTC, die momenteel meer dan 5 miljard dollar waard zijn, worden dus bewaard op één enkele wallet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven