Nieuws - De koersdaling van Pepe zet zich door

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De koersdaling van Pepe zet zich door

Pepe (PEPE)
Investeren
Ontwikkelingen
Pepe

Pepe, het BRC-20 Memecoin-project, leidt de lijst van dagelijkse verliezers met een prijsdaling van 10 procent.

Met een prijsdaling van 9 procent is de BRC-20 Memecoin Pepe (PEPE) een van de grootste verliezers onder de top 100 altcoins deze week. Sinds de vorming van zijn all-time high op 5 mei 2023 is de PEPE-prijs met 72 procent gecorrigeerd.

In de voorgaande maand was het project met het kikkerembleem snel in waarde gestegen en bereikte het zelfs in korte tijd een marktkapitalisatie van ongeveer een miljard dollar. Daarna kelderde de prijs, zoals vaak het geval is met een op hype gebaseerde memecoins zonder echte use case.

Als de PEPE-prijs zijn dalende trend voortzet, zal een richtinggevende beslissing worden genomen in de buurt van het dieptepunt van 12 mei op 0,00000115 US dollar. Een aanhoudende daling onder dit prijsniveau zal waarschijnlijk een verdere sell-off initiëren van 25 procent in de richting van 0,00000085 US dollar.

Als de prijs van memecoin ook hier geen houvast vindt, komt de steunzone rond 0,00000062 US dollar in beeld. Als deze prijscorrectie de komende tijd aanhoudt, kan een daling richting het oude uitbraakniveau van 29 april op 0,00000039 US dollar niet worden uitgesloten.

Als de koopzijde er daarentegen in slaagt de PEPE-prijs te stabiliseren in de buurt van de laatste low, is een nieuwe koersstijging in de richting van de laatste tussentijdse highs rond 0,0000020 US dollar denkbaar. Als, in tegenstelling tot de verwachtingen, de hype aanhoudt en een hernieuwde koersstijging naar de zone rond 0,0000030 US dollar mogelijk is.

Aangezien memecoins hun eigen logica hebben en Pepe gezien kan worden als de voorloper van inmiddels 10 miljoen ordinals op de Bitcoin blockchain, is het niet volledig uit te sluiten dat er een nieuwe bullish koersdynamiek ontstaat rond de BRC-20 token. Als de hype aanhoudt, zou zelfs het gebied rond de all-time high van 0,0000045 US dollar weer in beeld kunnen komen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven