Nieuws - De keuze van El Salvador voor Bitcoin lijkt te lonen

Door Luc Vesters

De keuze van El Salvador voor Bitcoin lijkt te lonen

Bitcoin (BTC)
Bull run

Op 7 september 2021 introduceerde El Salvador Bitcoin als officiële nationale munteenheid onder het presidentschap van de controversiële Nayib Bukele en begon de schatkist van het Midden-Amerikaanse land te vullen met het digitale goud.

De investeringsstrategie leek te werken totdat de cryptocurrency kort daarna een all-time high bereikte. De all-time high werd gevolgd door een eindeloze droogte, waardoor Bukele en zijn Bitcoin-weddenschap behoorlijk impopulair werden.

Toch werd hij herkozen, ondanks zijn Bitcoin-weddenschap. Maar met het oog op de huidige crypto-rally werpt zelfs dat zijn vruchten af. Bukele zelf schrijft op X dat - als hij zou verkopen - hij momenteel een winst van 40 procent zou boeken op de Bitcoin-investeringen van zijn land.

Dankzij de huidige koers van de Bitcoin zijn de Bitcoin-investeringen van El Salvador het equivalent van 60 miljoen US dollar waard. Op het moment van schrijven staat de koers op 62.722 USD en heeft de afgelopen 24 uur een piek bereikt van 63.636 USD, waarmee de all-time high in veel landen over de hele wereld is doorbroken.

Bitcoin criticus Peter Schiff laat dit niet zonder commentaar en schrijft hieronder: "Praat over die winsten nadat je ze hebt verkocht en gerealiseerd." De Salvadoraanse president liet het er niet bij zitten en antwoordde: "Huil er maar om" - samen met een kus emoji.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven