Nieuws - Bitcoin doorbreekt bijna overal ter wereld zijn all-time high

Door Luc Vesters

Bitcoin doorbreekt bijna overal ter wereld zijn all-time high

Met een 24-uurs high van USD 63.636 is Bitcoin (BTC) in de nacht van donderdag 29 februari al verbazingwekkend dicht bij zijn all-time high van USD 69.044 gekomen.

De cryptocurrency heeft deze markering echter al overschreden in veel nationale valuta's over de hele wereld. Dit is bijvoorbeeld het geval met de Australische dollar, de Canadese dollar, het Britse pond, de Russische roebel en de Chinese yuan. In Turkije, Zweden en Noorwegen brak Bitcoin een paar dagen geleden al zijn all-time high.

Iets meer dan een week geleden had Bitcoin zijn all-time high al bereikt in de Oost-Aziatische eilandstaat dankzij de bijzonder hoge inflatiecijfers gemeten in Japanse yen. Het valt nog te bezien wanneer de euro en de Amerikaanse dollar dit voorbeeld zullen volgen. In de eurozone zette Bitcoin zijn all-time high op 10 november 2021 op EUR 59.716,86, de 24-uurshigh was EUR 58.691,17 - er ontbrak dus niet veel.

De Fear and Greed Index is in de loop van de huidige marktrally voor het eerst gestegen van Greed naar Extreme Greed. Je kunt hier lezen waarom de huidige crypto-rally niet uitsluitend te danken is aan de Bitcoin Spot ETF's die begin dit jaar werden goedgekeurd: Bitcoin ETF's slechts een bijzaak?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven