Nieuws - Bitcoin heeft zijn all-time high al bereikt in deze Europese landen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin heeft zijn all-time high al bereikt in deze Europese landen

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin heeft zijn all-time high al bereikt in deze Europese landen

Bitcoin (BTC) heeft zijn all-time high al bereikt in alle soorten valuta. Ook in Zweden, Noorwegen en Turkije.

De koers van Bitcoin wordt meestal gemeten in Amerikaanse dollars (USD). Op het moment van schrijven is BTC nog ongeveer 18 procent verwijderd van zijn all-time high.

Maar als we verder kijken, zien we dat Bitcoin in veel landen over de hele wereld al op zijn hoogste punt ooit staat. In deze valuta's heeft het zijn hoogste niveau bereikt.

1 Turkije

Lira vs BTC

Bron: Coinecko

In Turkije kost één Bitcoin bij het ter perse gaan ongeveer 1,8 miljoen Turkse lira (TRY). Tijdens de devaluatie van de munteenheid daar kon de Bitcoin dus zijn waardevastheid bewijzen. Sinds begin 2023 is BTC in Turkije met maar liefst 175 procent gestegen.

De inflatie in Turkije is ook enorm. Volgens gegevens van Statista bedroeg de inflatie in het land 64 procent in januari van dit jaar. Het is dus geen wonder dat een onderzoek van KuCoin beweert te hebben ontdekt dat meer dan 50 procent van de Turken cryptocurrencies bezit.

2 Zweden

Ook in Zweden is het digitale goud stilletjes naar een recordhoogte gestegen. Volgens gegevens van Coingecko kost BTC op het moment van schrijven 586.419 Zweedse kronen (SEK).

Tijdens de all-time high van de Amerikaanse dollar in november 2021 kostte één Bitcoin nog 579.931 SEK - de all-time high van toen werd dus in Zweden overschreden.

Swedish Kronen vs BTC

Bron: Coingecko

Zweden had eigenlijk een groeiende mining markt kunnen worden. Het land begroef echter de belastingvoordelen voor datacenters in 2023. Nu komt slechts 0,84 procent van de hashrate uit het Scandinavische land.

3 Noorwegen

Bitcoin-beleggers in ons Scandinavische buurland hebben ook reden om blij te zijn. Eén BTC kost momenteel 599.273 Noorse kronen (NOK) in Noorwegen. All time high!

Norwegian Kronen

Bron: Coingecko

Trouwens: Gemeten in euro's is BTC bij het ter perse gaan nog steeds elf procent verwijderd van zijn all-time high.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven