Nieuws - Bitcoin spot ETF's boeken recordvolumes: BTC-koers reageert bullish

Door Ted Maas

Bitcoin spot ETF's boeken recordvolumes: BTC-koers reageert bullish

Bitcoin spot ETF's boeken recordvolumes: BTC-koers reageert bullish

Bitcoin is de afgelopen weken bezig met een opmars en is aanzienlijk gestegen. Dit is vooral te danken aan de spot ETF's.

Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt het afgelopen jaar en staat momenteel op €52,069. Dit betekent dat BTC sinds het begin van 2024 met maar liefst 35 procent gestegen.

Bitcoin spot ETF's zijn een belangrijke prijsaanjager. BlackRock, Fidelity en anderen registreren recordvolumes. De handelsactiviteit voor de beursgenoteerde indexfondsen heeft een recordhoogte bereikt van 2,4 miljard dollar, het hoogste niveau sinds de aanvang van de handel in begin januari van dit jaar.

BlackRock alleen bezit nu 130.231 BTC.

Ondertussen daalt de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin ETF drastisch. Gisteren, maandag 26 februari, stroomde er slechts USD 22 miljoen uit het indexfonds. Ter vergelijking: eind januari verkochten beleggers voor in totaal USD 641 miljoen aan aandelen. De daling van deze uitstroom zorgt ervoor dat de Bitcoin koers stijgt.  Ondertussen is de koersontwikkeling van Bitcoin nog niet bij de particuliere beleggers geland. Als je naar Google Trends kijkt, is er een kleine piek te zien, maar niks vergeleken met andere jaren.

top 10 assets

Met een marktkapitalisatie van $1,102 biljoen staat BTC stevig in de top 10 van grootste activa ter wereld en laat het de Amerikaanse autofabrikant Tesla ver achter zich. Overigens is Bitcoin op het moment van schrijven slechts 18 procent verwijderd van zijn all-time high van bijna 60.000 euro.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven