Nieuws - De Amerikaanse geheime dienst bezit crypto en NFT's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De Amerikaanse geheime dienst bezit crypto en NFT's

VS
Wet en regelgeving
NFT
De Amerikaanse geheime dienst bezit crypto en NFT's

Hoe verberg je financiële transacties voor wetshandhaving? De Secret Service heeft een analoog advies: "Gebruik cash in plaats van crypto."

Het San Francisco Field Office van de geheime dienst beantwoordde gisteren vragen van de r/cryptocurrency subreddit tijdens een AMA-conferentie. De Amerikaanse geheime dienst benadrukte dat de onveranderlijkheid van het blockchain-grootboek leidt tot eenvoudiger toezicht op en opsporing van illegale financiële activiteiten. Ze prezen het openbare en transparante karakter van blockchains als een "geweldige mogelijkheid" om de geldstroom te volgen.

Dienovereenkomstig is het beter voor mensen die financieel twijfelachtige dingen doen om contant geld te gebruiken in plaats van cryptocurrencies, zei de Secret Service. Ambtenaren legden vervolgens uit dat het agentschap "absoluut eigenaar is van cryptocurrencies".

Als gevolg daarvan heeft de geheime dienst ook een eigen NFT-collectie, die al beschikbaar is op OpenSea. De Bitcoin white paper is ook "verplichte lectuur voor alle nieuwe agenten in ons team", zeiden ze. Het slotstuk was een vacature: "Wil jij je passie voor cryptocurrencies of cybersecurity inzetten? We nemen dit jaar 450 speciale agenten aan."

Ambtenaren komen momenteel in actie nadat cybercriminelen vorig jaar ongeveer 3,8 miljard dollar hebben gestolen - het meest succesvolle jaar ooit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven