Nieuws - De aandelenkoers van BSV explodeert, wat zit erachter?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

De aandelenkoers van BSV explodeert, wat zit erachter?

Koersupdate
De aandelenkoers van BSV explodeert, wat zit erachter?

Vannacht maakte de koers van BSV een flinke stijging. De redenen voor de stijging kunnen worden teruggevoerd naar Zuid-Korea.

Bitcoin Satoshi Vision (BSV) heeft vannacht een flinke stijging doorgemaakt. Ondertussen steeg de cryptocurrency van Craig Wright met een ongelofelijke 70 procent op 24-uursbasis, van $55,14 dollar naar $93,77 dollar voor een korte tijd. De coin consolideert momenteel op $88,89 dollar, met een marktkapitalisatie van 1,74 miljard dollar.

De exacte redenen voor de enorme koersstijging blijven onzeker. Een blik op het handelsvolume suggereert echter dat Zuid-Koreaanse beleggers een enorme rol speelden in de rally. Dit blijkt uit gegevens van Coingecko. Eén cryptobeurs viel in het bijzonder op: Upbit.

Terwijl er in de afgelopen 24 uur coins ter waarde van 912 miljoen dollar werden verhandeld, vond bijna 70 procent van de activiteit plaats op de Zuid-Koreaanse exchange, maar leifst 622 miljoen dollar om precies te zijn. Ver daarachter zaten de op de Seychellen gevestigde cryptobeurs OKX (iets minder dan 9 procent) en het Singaporese handelsplatform BiONE (ongeveer 7 procent).

Coinbase stopt met BSV-ondersteuning

In feite is er niet echt veel fundamenteel veranderd in het project dat als basis zou kunnen dienen voor deze koersstijging. In plaats daarvan heeft de BSV-community onlangs een grote tegenslag gehad. Coinbase kondigde begin november aan dat het de ondersteuning voor BSV volledig zou stopzetten. Handel was niet langer mogelijk sinds 2021. Vanaf 9 januari volgend jaar stopt het bedrijf met alle diensten voor de cryptocurrency, legde het destijds uit in een persbericht. Beleggers worden aangespoord om hun holdings zo snel mogelijk over te zetten.

De redenen achter de beslissing van Coinbase zijn al lange tijd onderwerp van speculatie. Sommigen hebben de stap gekoppeld aan verschillende aanvallen op het netwerk. Anderen beweren dat het een waarschuwing is voor BSV-oprichter Craig Wirght. De Australiër verkondigt de uitvinding van Bitcoin voor zichzelf. Hij heeft hier nog geen sluitend bewijs voor kunnen leveren. In plaats daarvan heeft hij verschillende mensen uit de cryptoscene aangeklaagd die twijfelen aan zijn verhaal.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven