Nieuws - De 4 investeringstips van de oprichter van Ethereum

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De 4 investeringstips van de oprichter van Ethereum

Ethereum (ETH)
Ontwikkelingen
De 4 investeringstips van de oprichter van Ethereum

Voor de verandering geeft Vitalik Buterin zelf de basisprincipes van zijn eigen financieel beheer. Dit is wat hij zijn volgers adviseert.

Crypto-oprichters geven meestal geen investeringsadvies aan hun volgers. Maar dit is precies wat de uitvinder van Ethereum, Vitalik Buterin, deed.

Blijkbaar werd hij hiertoe aangezet door een tweet van een blogger waarin portfoliodiversificatie aan de kaak werd gesteld. Buterin antwoordde op X op 7 januari 2024.

Hij verklaarde dit advies "verschrikkelijk". In plaats daarvan adviseerde hij zijn volgers om zoveel mogelijk te diversifiëren. Diversificatie is daarom "goed".

Buterin adviseerde ook om te sparen. Je zou daarom "op een punt moeten komen waar je genoeg hebt om meerdere jaren aan uitgaven te dekken". Want "financiële zekerheid is vrijheid", zei hij.

De oprichter van de blockchain die sinds zijn oprichting met duizenden procenten is gestegen, gelooft ook dat een saaie portefeuille ideaal is. Op zijn minst zou het grootste deel van zijn eigen vermogen niet onderhevig moeten zijn aan extreme schommelingen, zoals het geval is bij veel altcoins.

Last but not least waren er waarschuwende woorden voor agressieve handelaren. Buterin beschouwt meer dan dubbele leverage als een absolute no-go. "Doe het gewoon niet," drong hij aan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven