Nieuws - Darknet inbeslagname: Amerikaanse overheid wil 132 miljoen dollar aan Bitcoin verkopen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Darknet inbeslagname: Amerikaanse overheid wil 132 miljoen dollar aan Bitcoin verkopen

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
VS
Darknet inbeslagname: Amerikaanse overheid wil 132 miljoen dollar aan Bitcoin verkopen

Het geld is afkomstig van Silk Road, waaronder het eigendom van een corrupte ex-agent. Washington heeft vele miljarden Amerikaanse dollars in BTC van het darknet.

Zoals het gezegde luidt? Misdaad loont niet. Maar voor de Amerikaanse overheid wel. Ze wil 132 miljoen dollar aan Bitcoin verkopen die ze van criminelen heeft gestolen.

De verkoop volgt op een uitspraak van de districtsrechtbank van Maryland. De BTC werden in beslag genomen tijdens het beroemde Silk Road onderzoek.

Het gaat om bijna 3.000 Bitcoin.

Silk Road was het grootste handelscentrum op het darknet, een deel van het internet dat alleen toegankelijk is via de TOR-browser. Naast activisten en dissidenten die vertrouwen op de verhullingstechnieken, wordt het darknet ook gebruikt door criminelen.

Silk Road werd in 2011 opgericht door Ross Ulbricht, een jonge programmeur. Hij werd in 2013 gearresteerd door de FBI en in 2015 veroordeeld - twee keer levenslang plus 40 jaar. Silk Road werd gesloten.

Op de marktplaats werden wapens, drugs en andere illegale artikelen te koop aangeboden, vaak in ruil voor Bitcoin.

Je kunt het volledige verhaal van de spectaculaire zaak hier lezen.

De ongeveer 3.000 BTC in deze zaak kwam uit twee verschillende bronnen.

Een deel gaat terug naar een witwasser, Ryan Farace, die veroordeeld is tot 54 jaar gevangenisstraf.

Het andere deel komt uit het bezit van een voormalige Amerikaanse agent, Shaun Bridges. Hij maakte deel uit van de Baltimore Task Force tegen Silk Road, maar stal BTC van het onderzoek. Hij werd hiervoor veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf.

De verkoop van Bitcoin wordt gereguleerd en zal persoonlijk worden gecontroleerd door het Openbaar Ministerie, aldus een verklaring.

Washington heeft in totaal meer dan 210.000 BTC in zijn bezit, waarmee hij een van de grootste hamsteraars van allemaal is. Meer dan de helft hiervan is afkomstig van inbeslagnames op Silk Road.

De Bitcoinprijs staat momenteel onder druk, vooral door de verkoop door Grayscale, een vermogensbeheerder en ETF-sponsor. Het bedrijf heeft de afgelopen weken voor meer dan $ 4 miljard aan BTC verkocht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven