Nieuws - Cryptoproject van ChatGPT-oprichter staat voor miljoenendeal

Door Luc Vesters

Cryptoproject van ChatGPT-oprichter staat voor miljoenendeal

Blockchain/Technologie
Privacy en veiligheid
Cryptoproject van ChatGPT-oprichter staat voor miljoenendeal

Zoals de Financial Times meldt, staat OpenAI-baas Sam Altman op het punt om 100 miljoen dollar veilig te stellen voor zijn cryptoproject Worldcoin.

Een jaar geleden ontving de oprichter van ChatGPT 100 miljoen dollar in een financieringsronde. De tokens van het bedrijf worden volgens het rapport gewaardeerd op ongeveer 3 miljard dollar. Investeerders zijn onder meer Khosla Ventures en Andreessen Horowitz's crypto venture arm, a16z.

Het Worldcoin-project werd in 2019 opgericht door Sam Altman samen met Alex Blania. In het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI) wil het beter onderscheid kunnen maken tussen mensen en machines. Daarvoor moeten gebruikers vrijwillig een scan van het netvlies maken. Op basis van deze unieke, biometrische gegevens wordt vervolgens een zogenaamde "World ID" aangemaakt. Mensen kunnen hiermee hun identiteit digitaal bewijzen.

In ruil voor het opslaan van de gegevens ontvangen gebruikers een cryptocurrency, namelijk Worldcoin. Critici klagen onder meer over de gevolgen voor de privacy van gebruikers. Het bedrijf verzekert echter dat de irisscanners geen privégegevens opslaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven