Nieuws - Cryptomixer Tornado Cash lijdt onder DAO-aanval

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptomixer Tornado Cash lijdt onder DAO-aanval

Scams, criminaliteit en fraude
Privacy en veiligheid
Cryptomixer Tornado Cash lijdt onder DAO-aanval

Nadat een hacker de DAO van de controversiële cryptomixer Tornado Cash saboteerde, kelderde de prijs van TORN met bijna 40%.

De DAO van cryptomixer Tornado Cash is gecompromitteerd. Dit blijkt uit een tweet van een on-chain analist.

Volgens de tweet heeft een ongeïdentificeerde hacker via een kwaadaardige applicatie de controle over de organisatie weten te grijpen. Daardoor kan hij nu beschikken over belangrijke vereffeningsprocessen en de reserves van de DAO.

In de loop van de aanval is TORN, de token van de cryptomixer, met 40% ingestort. DAO staat voor Decentrale Autonome Organisatie. Het is de meest voorkomende bestuursvorm voor veel crypto-toepassingen. Leden kunnen met tokens stemmen over aanvragen voor wijzigingen in het protocol en de organisatie.

Zoals blijkt uit het forum van de Tornado Cash DAO, is er nu een nieuwe motie ingediend bij de organisatie. Daarin wordt voorgesteld de gevolgen van de aanval ongedaan te maken. Vreemd genoeg komt het verzoek echter van een walletadres dat verbonden is met de hacker.

Aangezien de hacker na de sabotage een groot deel van de tokens in handen heeft, achten de leden van de DAO een stemming voor de wijzigingen waarschijnlijk.

Volgens hun inschatting was het een "troll attack" om de hackers in staat te stellen op de achtergrond goedkoop grote hoeveelheden van de TORN token te vergaren.

Het Tornado Cash platform wordt als controversieel beschouwd. Terwijl veel crypto-gebruikers het zien als een middel om privacy te behouden, verwijten critici het gebruik van de site voor het witwassen van geld.

Vorig jaar veroorzaakte de sanctionering van het protocol door het Amerikaanse ministerie van Justitie onrust in de sector. Sinds april van dit jaar is een van de ontwikkelaars van het platform weer op vrije voeten na zijn arrestatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven