Nieuws - Bitcoin Halving een "Sell the News"-gebeurtenis? - Cryptokoersen dalen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin Halving een "Sell the News"-gebeurtenis? - Cryptokoersen dalen

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Altcoins
Bitcoin Halving een "Sell the News"-gebeurtenis? - Cryptokoersen dalen

Het Bitcoin halveringsevenement wordt een "Sell the News"-gebeurtenis. Op grote schaal dalen de cryptokoersen. Sommige altcoins worden bijzonder hard getroffen.

In de afgelopen 24 uur is de totale marktkapitalisatie met 5,17 procent gedaald. De langverwachte cryptobullrun blijft voorlopig uit.

De cryptoleidende valuta Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $ 59.860 en heeft in vergelijking met de vorige dag 5,37 procent verloren. In de afgelopen zeven dagen is de BTC-koers in totaal met 10,23 procent gedaald.

Het Bitcoin halveringsevenement lijkt steeds meer een "Sell the News"-gebeurtenis te worden. Na de halving van de blocksubsidie die eens in de vier jaar plaatsvindt, blijkt de BTC-koers zwak te zijn en trekt hij de hele cryptomarkt omlaag.

Nog grotere koersdalingen zijn te zien bij enkele populaire altcoins. Vooral Stacks heeft het zwaar en staat met een min van 18,1 procent onderaan de cryptomarkt. STX wordt momenteel verhandeld voor $ 1,98.

Onder andere Ethena, Neo, Helium en Sei verloren ook met dubbele cijfers in percentage. Slechts een paar cryptocurrencies laten daarentegen een marginale stijging zien. Aan de top staat Cosmos met een plus van 3,86 procent ten opzichte van de vorige dag. Het is niet de eerste keer dat de cryptomarkt na de halving verzwakt. Of de koersen in mei verder zullen dalen of toch nog zullen stijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven