Nieuws - Cryptomarkt op het hoogste punt van 2023 – Cardano en Ripple stijgen.

Door Ted Maas

Cryptomarkt op het hoogste punt van 2023 – Cardano en Ripple stijgen.

Bitcoin (BTC)
Cardano (ADA)
Ripple (XRP)
Koersupdate
Cryptomarkt op het hoogste punt van 2023 – Cardano en Ripple stijgen.

De eindejaarsrally van de cryptomarkt is nog steeds in volle gang. Cardano en Ripple boeken aanzienlijke winsten. Bitcoin zit ook in de lift.

Cryptobeleggers beleven groene tijden het einde van dit jaar. Met een totale marktkapitalisatie van 1,668 miljard dollar heeft de cryptomarkt een nieuw hoogtepunt in 2023 bereikt. Bitcoin staat momenteel op het hoogste niveau dit jaar, rond €40,165/USD 44.000. In een wekelijkse vergelijking is de nummer 1 op basis van marktkapitalisatie met 16% gestegen. De andere bazen (in de top tien qua market cap) zijn Cardano en Ripple. Met een prijsstijging van meer dan 18% steeg de ADA-koers naar 40 cent in de afgelopen 7 dagen. XRP noteerde een stijging van 5% deze ochtend. De "bankmunt" staat daarmee op 59 cent.

De crypto-rally wordt aangewakkerd door de mogelijke aanstaande goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF in de VS. Dit zou nieuwe geldstromen betekenen voor de oudste cryptocurrency. Hoewel het nog niet is bevestigd, verwachten marktanalisten goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission begin januari 2024.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven