Nieuws - Cryptomarkt in de lift: Bitcoin op weg naar een nieuwe all-time high

Door Ted Maas

Cryptomarkt in de lift: Bitcoin op weg naar een nieuwe all-time high

Bitcoin (BTC)
Bull run
Cryptomarkt in de lift: Bitcoin op weg naar een nieuwe all-time high

Groene cijfers waar je ook kijkt: De cryptomarkt zit weer in de lift en Bitcoin nadert zijn nieuwste all-time high.

Een goede dag voor Bitcoin: de cryptomarkt beweegt vandaag, 26 maart 2024, weer omhoog. Vorige week daalden de prijzen, in sommige gevallen met 10 tot 20 procent. Vandaag stijgt de hele cryptomarkt met ongeveer vijf procent naar een totale marktkapitalisatie van bijna 2,6 biljoen euro.

Bitcoin en Ethereum stijgen met vijf procent.

Het digitale goud wordt verhandeld op iets minder dan 65.500 euro net voor zijn laatste all-time high. Ethereum wordt verhandeld voor bijna 3.400 euro. Altcoins zoals Aptos, NEAR en ICP stijgen 10 procent. De top memecoins zijn rustig, met winsten van maximaal 10 procent, zoals Bonk. De best presterende in de top 100 is Fetch.AI, een van de AI cryptomunten.

Er zijn veel redenen voor de huidige stijging: vorige week lanceerde BlackRock zijn eerste fonds voor echte wereldactiva op Ethereum. De nieuwe Bitcoin ETF's leveren ook sterke prestaties. In januari 2024 werden elf aanvragen goedgekeurd, waaronder een van BlackRock. De grootste vermogensbeheerder ter wereld koopt Bitcoin in recordhoeveelheden.

Er wordt ook een halvering verwacht in minder dan een maand. Elke vier jaar worden de beloningen die miners ontvangen voor het delven van Bitcoin gehalveerd. In het verleden is bijna elke halvering gecorreleerd met een sterke stijging van de prijs van Bitcoin, meestal een paar maanden later. Bitcoin sloot februari 2024 af met de sterkste koerswinst ooit.

Halving vieren? Speel en win!

Om de Halving te vieren hebben wij een speciale Bitcoin Halving Game gemaakt. Halve de Bitcoins en maak kans op geweldige prijzen. Speel het spel hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven