Nieuws - Bitcoin zakt in - cryptomarkt verliest terrein

Door Ted Maas

Bitcoin zakt in - cryptomarkt verliest terrein

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin zakt in - cryptomarkt verliest terrein

Cryptobeleggers nemen winst. De prijzen van Bitcoin en altcoins kelderen. Ook zijn er massale uitstromen uit ETF's.

De Bitcoinkoers daalt met zes procent naar €58,670. Vergeleken met de voorgaande week daalde de toonaangevende cryptocurrency met bijna 12 procent. Ethereum daalt met 9 procent op de dag. Met een huidige koers van 3000 euro is Ether 19 procent gedaald ten opzichte van de vorige week. In totaal is de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met zes procent gedaald tot USD 2,5 biljoen. Ook BNB en Cardano, zakte met tien procent.

Tegelijkertijd waren er massale uitstromen uit Bitcoin spot ETF's. De Grayscale GBTC noteerde de grootste uitstroom sinds zijn lancering. Meer dan USD 640 miljoen aan Bitcoin stroomde uit de ETF gisteren. Blackrock's IBIT ETF registreerde een instroom van in totaal USD 451 miljoen. Fidelity's op één na grootste Bitcoin ETF zag met USD 5,9 miljoen echter de laagste instroom ooit. Over het geheel genomen was de dagbalans negatief met een verlies van USD 154 miljoen.

De ETF van Grayscale blijft daarom het probleemkind onder de ETF's die in januari werden goedgekeurd. Oorspronkelijk gelanceerd als een trust, werd het tijdens de golf van goedkeuringen omgezet in een ETF. Sindsdien kampt Grayscale met een massale uitstroom. Dit is ook te wijten aan het feit dat mensen al konden ‘inkopen’ dan de rest. Na de winsten van afgelopen maanden verlieten veel investeerders de ETF tijdens de live gang van de andere partijen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven