Nieuws - Crypto-industrie bereikt marktkapitalisatie van 2 biljoen dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Crypto-industrie bereikt marktkapitalisatie van 2 biljoen dollar

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Investeren
Crypto-industrie bereikt marktkapitalisatie van 2 biljoen dollar

Niet alleen Bitcoin, maar ook de bredere cryptomarkt zit in de lift. De sector is nu op weg naar de vorige all-time high.

De cryptomarkt is opnieuw meer dan twee biljoen dollar waard. Dit blijkt uit gegevens van Coingecko. Op het moment van schrijven is de totale waarde van alle cryptocurrencies die momenteel worden geteld $2,09 biljoen.

De laatste keer dat de sector deze waarde bereikte was op 20 april 2022, wat duidelijk maakt dat de rampen van de afgelopen bearmarkt voorlopig zijn overwonnen.

De sector laat daarmee de ineenstortingen van ooit bekende crypto-instellingen als FTX, Celsius, Three Arrows Capital en rechtszaken tegen de cryptobeurzen Binance, Coinbase en Kraken achter zich. En met de laatste mijlpaal bewijst het opnieuw zijn veerkracht.

De totale cryptomarktkapitalisatie is met meer dan 150% gestegen sinds de ineenstorting van FTX, het dieptepunt van de bear market in november 2022. Tot grote vreugde van de beleggers die vasthielden aan hun BTC, ETH of SOL, hoe nijpend de situatie ook leek.

Met een koerswinst van meer dan 1.300 procent sinds december 2022 heeft Solana het meest indrukwekkende herstel van de crypto top 10 laten zien.

Als we kijken naar de machtsverhoudingen, is het duidelijk dat Bitcoin nog steeds nummer één is in de sector. De toonaangevende valuta heeft een marktdominantie van ruim 50 procent, gevolgd door Ethereum op de tweede plaats met een marktaandeel van ongeveer 16 procent.

Vooruitkijkend komt nu de grens van drie biljoen dollar in zicht: de huidige all-time high van de totale marktkapitalisatie. Volgens de prognoses van analisten zal de Bitcoinprijs voor het einde van het jaar de grens van 250.000 dollar bereiken. Een totale marktkapitalisatie van vijf biljoen dollar zou dus onder gunstige omstandigheden heel goed haalbaar zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven