Nieuws - Crypto binnenkort op de Londense beurs

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Crypto binnenkort op de Londense beurs

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Investeren
Ontwikkelingen
Crypto binnenkort op de Londense beurs

Een ander groot financieel centrum stelt zich open voor crypto. De London Stock Exchange is van plan om in april al BTC- en ETH-gebaseerde producten toe te laten in het Verenigd Koninkrijk.

Op maandag kondigde de London Stock Exchange (LSE) aan dat het in het tweede kwartaal van dit jaar zal beginnen met het accepteren van aanvragen voor de toelating van op de beurs verhandelde Bitcoin- en Ether-notes. Dit is een duidelijke stap voorwaarts voor de adoptie van crypto in het Verenigd Koninkrijk.

De aankondiging komt op een moment dat Bitcoin voor het eerst boven de $ 71.000 wordt verhandeld. De BTC-prijs is sinds het begin van het jaar met bijna 70 procent gestegen, met name door een massale instroom in Amerikaanse Bitcoin ETF's.

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) had eerder verklaard dat het zich niet zou verzetten tegen de voorstellen van de Recognised Investment Exchanges (RIE's) om een beursgenoteerd marktsegment te creëren voor op crypto gebaseerde exchange-traded notes (ETN's).

Toch is de toezichthouder volgens Bloomberg nog steeds van mening dat crypto ETN's en derivaten "ongeschikt zijn voor kleine beleggers vanwege de schade die ze kunnen veroorzaken."

In tegenstelling tot exchange-traded indexfondsen (ETF's) zijn ETN's schuldpapieren die een belegging in de onderliggende waarde bieden. In tegenstelling tot crypto ETF's is er ook een emittentenrisico.

Toch kan het nieuws worden gezien als een positief signaal, omdat ETN's institutionele beleggers nu indirect toegang kunnen geven tot de twee belangrijkste cryptocurrencies op de London Stock Exchange.

De LSE probeert ook de veiligheid te garanderen, aangezien de ETN's niet met hefboomwerking mogen worden gebruikt en moeten worden ondersteund door Bitcoin of Ether. Bovendien moet minstens 90 procent van de crypto-activa worden bewaard in een koude portefeuille of onder vergelijkbare veilige omstandigheden.

Ondertussen blijven Bitcoin ETF's records breken. Het cumulatieve handelsvolume van Amerikaanse spot ETF's overschreed vrijdag voor het eerst de 100 miljard dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven