Nieuws - Correlatie tussen goud en bitcoin op tweejarig hoogtepunt

Door Ted Maas

Correlatie tussen goud en bitcoin op tweejarig hoogtepunt

Bitcoin (BTC)
Investeren
Wereldeconomie
goud btc correlatie

Door de hoge inflatie en het omvallen van verschillende banken volgen bitcoin en goud een soortgelijke trendlijn. Sinds maart stijgt de 30-daagse correlatie tussen bitcoin en goud, aldus gegevens van analyseplatform Kaiko. De correlatie van beide activa staat op een tweejarig hoogtepunt.

Volgens de data zijn de prijsontwikkelingen van beide activa 57 procent gelijk waarmee ze een tweejarig hoogtepunt bereiken. Correlatie is de meest gebruikte statistische maat om relaties tussen markten te beoordelen. Bij beleggen wordt de correlatie van markten bestudeerd, aangezien vermogensallocatie gericht is op het combineren van beleggingen met een lage of negatieve correlatie om de volatiliteit van te verminderen.

Nadat verschillende Amerikaanse banken en meest recent Credit Suisse instortten, zijn zowel bitcoin als goud enorm gegroeid. Op het moment van schrijven staat BTC op 29.365 dollar en goud op iets minder dan 2.000 dollar per ounce.

De huidige prijsontwikkeling van Bitcoin (BTC) doet ook denken aan de stijging van de goudprijs in de jaren zeventig. Toen was de Amerikaanse inflatie ook relatief hoog. Mocht BTC daadwerkelijk een soortgelijke prijsontwikkeling doormaken als het edelmetaal toendestijds, dan zou de grens van 100.000 US dollar binnen enkele jaren doorbroken kunnen worden. Uiteraard is het koersverloop en de wereldwijde acceptatie van cryptocurrencies hierbij een essentiele factor.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven