Nieuws - UBS neemt Credit Suisse over: Wat zijn de gevolgen voor crypto?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

UBS neemt Credit Suisse over: Wat zijn de gevolgen voor crypto?

Ontwikkelingen
UBS neemt Credit Suisse over: Wat zijn de gevolgen voor crypto?

UBS Bank neemt Credit Suisse over. Het is een van de belangrijkste bankfusies sinds de financiële crisis - en Bitcoin profiteert ervan.

Afgelopen zondag nam de grote Zwitserse bank UBS Group AG haar worstelende rivaal Credit Suisse over voor ongeveer 3,2 miljard US dollar.

Het is een van de belangrijkste bankfusies sinds de financiële crisis 15 jaar geleden. Door de overname ontstaat een van de grootste bancaire dienstverleners ter wereld. Volgens een verklaring bedraagt het beheerd vermogen meer dan 5 biljoen US dollar. Ralph Hamers, CEO bij UBS legt uit:

'De combinatie van UBS en Credit Suisse zal voortbouwen op de sterke punten van UBS en ons vermogen om onze klanten wereldwijd te bedienen te vergroten.

Kort na de overname klom BTC naar meer dan $28.000. De aankondiging veroorzaakte op korte termijn voor euforie op de cryptomarkt. Op de lange termijn valt echter nog te bezien hoe een potentiële cryptostrategie van UBS Bank de cryptomarkt zal beïnvloeden.

Ondertussen zijn beide Zwitserse financiële instellingen bekend in de cryptosector. Terwijl UBS Bank al zijn eerste obligaties op de blockchain heeft uitgegeven, investeerde Credit Suisse onlangs in het cryptoplatform voor banken Taurus.

Justin Sun wilde Credit Suisse kopen

Vóór de overname liet Tron-oprichter Justin Sun in een reeks tweets weten geïnteresseerd te zijn in Credit Suisse: Sun zou ongeveer 1,5 miljard US dollar willen betalen om de bank over te nemen.

Met de overname van Credit Suisse wilde hij de weg vrijmaken voor een innovatiever en gedecentraliseerd financieel systeem. "Nu we naar een meer gedigitaliseerde en gedecentraliseerde toekomst gaan, is het van cruciaal belang dat traditionele financiële instellingen zich aanpassen en evolueren om aan de behoeften van hun klanten te voldoen," zei de 32-jarige.

Credit Suisse: Slachtoffer van de bankencrisis

Credit Suisse aandelen zijn de afgelopen maand bijna 75 procent gekelderd. Na nog een double-digit sell-off van het aandeel werd de handel uiteindelijk stilgelegd.

De instortingen van Silicon Valley Bank en Signature Bank in de VS leidden tot onzekerheid in de financiële sector en bij Credit Suisse. Daarbij kwam een boekjaar waarvan de rode cijfers voor zich spreken: De bank boekte een verlies van ongeveer 8 miljard US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven