Nieuws - Correctie gebruikt: Whales kopen meer BTC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Correctie gebruikt: Whales kopen meer BTC

Correctie gebruikt: Whales kopen meer BTC

Financieel sterke Whales hebben geprofiteerd van de prijsdaling van vorige week en massaal coins gekocht.

Whales hebben geprofiteerd van de recente prijscorrectie en hebben veel BTC toegevoegd.

Volgens gegevens van Glassnode zijn er nu 1.563 entiteiten die meer dan 1.000 BTC bezitten. Dit betekent dat bijna 40 entiteiten zich de afgelopen week bij de Whales hebben gevoegd.

Een "entiteit" is een persoon, groep of instelling die toegang heeft tot de Bitcoin in kwestie.

"Entiteiten worden gedefinieerd als een groep adressen die gecontroleerd worden door dezelfde netwerkentiteit en worden geschat door Glassnode's eigen clusteralgoritmes," schrijft het analyseportaal.

Whales worden BTC hodlers genoemd die aanzienlijke hoeveelheden coins hebben. In dit geval: meer dan 1.000 BTC. Marktwaarnemers kijken naar het koop- en verkoopgedrag van deze Whales, omdat zij de markt kunnen bewegen.

Whales worden ook wel cryptowhales professionals genoemd. Hun gedrag geeft informatie over mogelijke toekomstige marktbewegingen. Het post-buy gedrag van de Whales is daarom bullish.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin vandaag 1 procent lager. Op weekbasis doet de cryptocurrency het echter goed: volgens gegevens van Coingecko stijgt het digitale goud met 8 procent.

Dat Bitcoin al uit zijn correctie is gebroken, is ook te danken aan de spot ETF's. De grootste sponsors, Fidelity en BlackRock, hebben nu elk ongeveer 50.000 BTC in hun bezit.

Overigens is de Vrijstaat Saksen nu ook een Bitcoin Whale. Zoals gisteren werd gemeld, kon de LKA Saksen 50.000 BTC ter waarde van twee miljard dollar in beslag nemen. De coins zijn afkomstig van het onderzoek naar het illegale streamingplatform "movie2k.to".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven