Nieuws - ConsenSys ontslaat 11 procent van zijn personeel

Sam Fröling

Door Sam Fröling

ConsenSys ontslaat 11 procent van zijn personeel

ConsenSys, ontslaat 11 procent van zijn personeel

Door de aanhoudende onzekere situatie op de cryptomarkt moeten vele bedrijven werknemers ontslaan. Nu is ConsenSys ook van plan om zijn personeel in te krimpen.

Het moederbedrijf van MetaMask, ConsenSys, is van plan om ongeveer 11 procent van haar personeel te ontslaan. Dit ligt ongeveer op 96 werknemers. Joseph Lubin, CEO van ConsenSys, legt in een blogpost uit dat "slecht gedrag" gecentraliseerde financiële spelers "een brede sluier over het ecosysteem hebben geworpen". Wat ongetwijfeld een veeg uit de pan is richting het FTX-faillissement en Sam Bankman-Fried.

Uitdagingen zijn nodig voor een gedecntraliseerde toekomst

Het is waar dat de kernproducten van het bedrijf door verschillende financieringsrondes moeite hebben gekregen. Volgens Lubin kan de "gedecentraliseerde toekomst" echter niet worden bereikt "zonder uitdagingen". De werknemers die nu vertrekken krijgen "uitgebreide ondersteuning en royale vergoedingen", aldus de onderneming. In de toekomst wil ConsenSys "nieuwe innovatieve producten aanbieden" om te slagen in Web3.

De cryptosector werd in de zomer van 2022 al getroffen door een golf van ontslagen. Als gevolg van het FTX-faillissement hebben Coinbase en Huobi onlangs een nieuwe ronde van personeelsontslagen moeten doorstaan. Alleen de grootste cryptobeurs Binance reageert positief op de cryptowinter en is van plan om in 2023 ongeveer 2.400 nieuwe werknemers aan te nemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven