Nieuws - Consensys lanceert Layer 2 oplossing Linea

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Consensys lanceert Layer 2 oplossing Linea

Altcoins
Ontwikkelingen
Consensys lanceert, Layer 2 oplossing Linea

De race om de beste Layer 2 schaling gaat de volgende ronde in. Met Linea lanceren de makers van de populaire Metamask wallet een ZK roll-up oplossing.

Consensys, het bedrijf achter de populaire cryptowallet Metamask, heeft een Layer-2 project gelanceerd met de naam Linea. Het bedrijf liet dit op 11 juli weten in een blogpost. Linea is een Layer-2 oplossing die ZK-rollups gebruikt om op te schalen en compatibel is met Ethereum-apps. Het doel: Ethereum-transacties sneller en goedkoper maken.

Matamask compatibel met Linea

De lancering volgt na een succesvolle testnetfase waarin 5,5 miljoen wallets naar verluidt meer dan 46 miljoen transacties hebben voltooid in drie maanden tijd. Volgens Consensys is Linea hiermee een van de meest actieve projecten op het Ethereum's Goerli testnet. De MetaMask wallet is compatibel met Linea. Gebruikers krijgen de aankomende weken toegang tot Linea via de MetaMask wallet en MetaMask's bridge, swap en trade functies.

"Het volgende hoofdstuk van Web3 wordt geschreven door L2's van Ethereum. En Linea is klaar om een belangrijke vertrouwde Layer 2-omgeving te worden voor schaalbare dApps," Schreef Consensys op Twitter.

Het netwerk zal naar verwachting vanaf volgende week beschikbaar zijn voor gebruikers tijdens de Ethereum Community Conference.

Lees ook: Polygon (MATIC) plant grote blockchaintransformatie

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven