Nieuws - Concurrentie voor Solana: Aptos lanceert zijn eigen Web3-smartphone

Door Luc Vesters

Concurrentie voor Solana: Aptos lanceert zijn eigen Web3-smartphone

Solana (SOL)
Web 3.0
Concurrentie voor Solana: Aptos lanceert zijn eigen Web3-smartphone

Aptos wil een eigen Web3 smartphone lanceren. Hiervoor wordt samengewerkt met Jambo Technology, een Web3 bedrijf. De focus ligt op het Afrikaanse continent. Mensen willen hun smartphone gebruiken om bij te dragen aan onderwijs via Web3. De kosten: $99. De mobiele telefoon zal beschikbaar zijn in meer dan 40 landen. Hij wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde Aptos apps.

Aptos is ontstaan als blockchain uit Diem, het geschrapte project van Facebook. Het richt zich op snelheid met behulp van nieuwe technologieën. De blockchain maakt momenteel een enorme groei door dankzij airdrops. Met haar keuze voor een smartphone treedt Aptos in de voetsporen van Solana, haar grootste concurrent.

Vorig jaar lanceerde Solana Saga, 's werelds eerste Web3-telefoon. Hij kostte $1.000 en werd nauwelijks verkocht. Het keerpunt: een airdrop campagne ter waarde van bijna $2.000, gecombineerd met een koersdaling naar ongeveer $600. De Saga was van de ene op de andere dag uitverkocht. De opvolger is al aangekondigd. Hij heeft al meer dan 100.000 voorbestellingen ontvangen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven