Nieuws - Coinmarketcap bouwt het social media platform voor de crypto community

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Coinmarketcap bouwt het social media platform voor de crypto community

Ontwikkelingen
Exchanges
Coinmarketcap bouwt de Twitter, voor de crypto community

Projectupdates, offertes, nieuws, discussies - alles op één platform. CMC Community wil het nieuwe thuis worden voor de cryptoliefhebber.

De strijd om de sociale media van de toekomst is begonnen. Bijna wekelijks betreden nieuwe concurrenten de ring om de dominantie van Twitter uit te dagen. Nu probeert Coinmarketcap, het populairste dataplatform voor cryptocurrencies, het ook. De visie: een Twitter voor crypto-liefhebbers. Zonder afleidingen of uitsluitingen – met maar één focus: crypto. Dat is wat CMC-Community biedt. Het project is in 2022 van start gegaan. En inspireert nu al bijna een half miljoen actieve gebruikers per dag. Ook Twitter probeert bij de community meer aandacht te vragen. Zo voegde het bedrijf sinds kort ook cryptoprijzen toe.

Gedecentraliseerde platforms worden beschouwd als een van de veelbelovende trends van de komende jaren. Het is nog steeds een kleine sector, maar verwacht wordt dat hij in 2023 snel zal groeien. "We vonden dat er een gat zat in het huidige social media landschap," legt Molly Jane Zuckermann, Content Lead bij Coinmarketcap, uit. "Mensen gaan naar Coinmarketcap om meer te weten te komen over projecten en de cursussen. Dan gaan ze naar Twitter, de website van het team om meer te weten te komen.” De stap ligt voor de hand: Coinmarketcap is een van de meest gebruikte cryptowebsites, met 340 miljoen bezoekers per maand. In 2020 werd het bedrijf gekocht door Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld.

Coinmarketcap wil gebruikers en teams met elkaar verbinden

Project updates, citaten, nieuws, discussies: CMC Community bundelt nu alles op zijn nieuwe platform, met als doel de one-stop shop van de scene te worden. "We willen gebruikers verbinden met teams. Zie het zo: Bitcoin pompt 30 procent omhoog. Je bekijkt de prijs op CMC Community en ziet in real time de discussies van mensen en opinieleiders op het platform," zegt Zuckermann. De registratie gebeurt rechtstreeks via de site.

Daarnaast willen ze zich onderscheiden van Twitter door de waarden van de crypto community hoog te houden. Regels worden opgeheven, behalve voor overtredingen zoals haatzaaien en seksisme. Het algoritme is niet ontworpen om de betrokkenheid te maximaliseren. De filosofie: "Het belang van de gebruiker staat voorop. Je volgt een coin en krijgt er alles over in je tijdlijn."

Het is nog steeds een Web2 platform voor cryptospace. Maar op lange termijn is volgens Zuckermann decentralisatie het doel, een Web3-benadering. Zo zouden artikelen kunnen worden omgezet in NFT's, met een beperkte oplage. "Er zijn veel verschillende dingen die we willen proberen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven