Nieuws - Coinbase reageert verontwaardigd op uitstel SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Coinbase reageert verontwaardigd op uitstel SEC

Coinbase reageert verontwaardigd op uitstel SEC

In juli 2022 vroeg Coinbase de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om duidelijke richtlijnen te formuleren voor de cryptosector. Nu reageert de autoriteit en vragen zij om meer tijd.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vraagt meer tijd om specifiek te reageren op Coinbase's verzoek om meer duidelijkheid over crypto-regelgeving.

Dit liet Coinbase's hoofd juridische zaken, Paul Grewal, weten op Twitter op 14 juni. In een brief van de SEC stond als antwoord dat de toezichthouder ten minste vier maanden nodig zou hebben om een aanbeveling te doen.

"Het personeel van de Commissie verwacht dat het in een positie zal zijn om een aanbeveling te doen aan de Commissie met betrekking tot Coinbase's verzoek tot regelgeving binnen de komende 120 dagen", aldus de SEC.

Coinbase diende eerder in juli 2022 een petitie in waarin het vroeg om begeleiding en meer duidelijkheid over hoe de nieuwe activaklasse te reguleren. Dit was genoeg reden voor de cryptobeurs om op 25 april de SEC aan te klagen.

Grewal spreekt zijn verontwaardiging uit over de vertraging: "Ze weigeren een deadline te halen ondanks het uitdrukkelijke bevel van de rechtbank."

Op 6 juni draaide de SEC de rollen om en klaagde het Coinbase aan. De beschuldiging: ongeregistreerde effectenhandel. Kort daarvoor klaagde de autoriteit ook Binance aan, 's werelds grootste cryptobeurs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven