Nieuws - Circle bevestigt aanvraag voor beursgang

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Circle bevestigt aanvraag voor beursgang

Stablecoin
Wet en regelgeving
Circle bevestigt aanvraag voor beursgang

Het is officieel: de aanbieder van de USD Coin (USDC) wil naar de beurs. Het bedrijf heeft al een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Circle Internet Financial heeft zijn intentie om naar de beurs te gaan in de VS bevestigd. Dit blijkt uit een verklaring van het bedrijf. Volgens de verklaring heeft het bedrijf al een "vertrouwelijke" aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Het "aantal aangeboden aandelen en de prijs" zijn op dit moment nog niet vastgesteld, aldus de verklaring.

De SEC heeft de afgelopen dagen al haar handen vol gehad aan het goedkeuren van 11 verschillende Bitcoin spot ETF aanvragen gisteren nog.

Circle had al een beursgang overwogen in 2022. De geplande SPAC-deal werd echter kort daarna om onbekende redenen geannuleerd. In november 2023 doken nieuwe geruchten op over de mogelijke plannen van Circle.

Met USDC, een cryptocurrency gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar, biedt Circle een van de populairste stablecoins op de markt. De marktkapitalisatie van USDC is $25 miljard.

Het portfolio van de operator omvat ook een euro stablecoin.

De beursgang moet plaatsvinden na "beoordelingen door de SEC" en zal onder andere afhangen van de gegeven "marktomstandigheden".

SEC-voorzitter Gary Gensler gaf gisteren in een verklaring echter aan dat andere cryptoproducten op de Amerikaanse beurzen niet verder zullen worden goedgekeurd.

Volgens Gensler is de beslissing over de Bitcoin ETF "op geen enkele manier een signaal dat de Commissie aanvullende noteringsstandaarden voor crypto-effecten zal accepteren".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven