Nieuws - Charles Hoskinson reageert op kritiek op Cardano

Door Ted Maas

Charles Hoskinson reageert op kritiek op Cardano

Charles Hoskinson reageert op kritiek op Cardano

Charles Hoskinson wil de beschuldigingen dat Cardano "dood" zou zijn, niet zomaar accepteren. Op X reageert de 36-jarige op zijn critici.

De koersprestaties van de afgelopen maanden boden Cardano-beleggers weinig reden tot vreugde. ADA kon maar weinig profiteren van de rally in het voorjaar. Nu is de coin, net als veel andere cryptocurrencies, sterk gedaald.

Het project krijgt steeds weer kritiek, vooral omdat de ontwikkelaarsactiviteit relatief laag is. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat Cardano dood is. Bijvoorbeeld BitBoy, een crypto-influencer, die op X schreef: "Ik wil duidelijk zijn. Onlangs zei ik dat DOT (Polkadot) en ADA (Cardano) allebei dood zijn. Beide zijn geen legitieme investering."

Hij nuanceerde zijn uitspraak door erop te wijzen dat de projecten nog steeds pumps zouden kunnen meemaken. "Maar het rendement zal middelmatig zijn", concludeerde hij. Zijn beoordeling veroorzaakte grote verontwaardiging in de Cardano-gemeenschap. Zelfs Charles Hoskinson, de oprichter van het ADA-ontwikkelingsbedrijf IOG, liet van zich horen.

Hij zei: "Ik herinner me dat het doel van cryptocurrencies was om instellingen te vervangen, in plaats van een scène uit Deliverance na te spelen." Hoskinson verwijst hier naar de gelijknamige film uit de jaren '70, die onder andere bekend is geworden vanwege een brute misbruikscène.

Dat het netwerk in elk geval functioneert, kon Cardano onlangs bewijzen bij een afgeweerde DDoS-aanval. Overigens kwam BitBoy in september ook in het nieuws toen hij, bewapend, probeerde een zakenpartner ter verantwoording te roepen vanwege een ruzie over een Lamborghini. De politie arresteerde de Amerikaan daarna.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven